16.10.2012

Mp3-soittimen tai puhelimen pidike käteen

Olen aloittanut taas syksyn tullen kuntosalilla käymisen ja huomannut, että isohko puhelimeni ei ole kauhean kätevä pitää kädessä, taskussa, laitteiden päällä tai edes kaulassa roikkumassa treenin aikana. Lisäksi kuulokkeiden johto on aina sotkeentumassa johonkin kesken kaiken ja siksi ne tippuvat korvista aina välillä. Koska periaatteeni on, että minkä voi tehdä itse, sitä ei osteta, niin päädyin askartelemaan käteeni sopivan pidikkeen puhelimelle. Tämän voi tehdä mallia pienempäänkin kokoon, ainoastaan merkitystä on sillä, minkä kokoista laitetta siinä useimmiten pitää, koska koko on tehtävä isoimman mukaan. Voit toki tehdä eri laitteille omat pidikkeet.

Tarvikkeet:

  • Kangasta, joka ei jousta paljon. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös vaikka vanhaa paitaa :)
  • Neuloja, lankaa, mittanauha, sakset, ompelukone
  • Pidikkeessä pidettävä laite
Mittaa ensin laite, jota aiot tässä käsipidikkeessä pitää. Minulla on soitin puhelimessa, joten käytän sitä. Sen korkeus on 12,5cm. Koska pidike taitetaan lopuksi kaksinkerroin, niin kankaan korkeus pitää olla siis kaksinkertainen laitteen korkeuteen nähden. Kun siihen lisätään 1cm saumanvara molempiin päihin, niin kankaan korkeus on siis 27cm. Kankaan leveys taas on olkavarren paksuus + 1cm saumanvarat. En ole mikään hoikka likka, joten minun olkavarren paksuus on 40cm = kankaan leveys on 42cm.


Kun saat leikattua kankaan omien mittojesi mukaan, niin ompele ensin sivusauma yhteen. Jos mahdollista, niin huolittele kaikki reunat ensin saumurilla tai tikkaa ne siksakilla. Minun ompelukoneeni ei ollut tänään lainkaan yhteistyökykyinen vaan keskittyi vain sotkemaan langat, joten jouduin jättämään reunat huolittelematta.


Kun sivusauma on ommeltu, niin ompele käänteet putken kumpiinkin päähän. Yksinkertainen käänne riittää, jos olet huolitellut kankaan reunat. Minä tein käänteet kaksinkertaisina, jotta huolittelematon reuna ei lähtisi purkautumaan.



Kun olet ommellut käänteet, niin taita se kaksinkerroin, pujota käteen ja tarkista, että siihen tarkoitettu laite pysyy nätisti paikallaan. Kankaan tulee joustaa sen verran, että laite menee pussukkaan nätisti, muttei niin paljon, että se pääsee liikkumaan. Valmis!


Nyt voin taas mennä salille ja kuunnella musiikkia omalla soittimella muuallakin kuin vain kuntopyörällä ajaessa... 

Halauksin,
Eeva

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti