23.4.2013

Keväiset oksat paperilehdillä

Vaikka kevät jo vihdoin päätti tullakin, niin vielä ei väriloistosta pääse iloitsemaan vähään aikaan. Sitä ennen voi hyvin tehdä hieman keväistä ilmettä sisälle askartelemalla värikkäitä lehtiä paperista ja liimaamalla ne ulkoa löytyneisiin oksiin.

If you're interested in doing these but need the tutorial in English, please visit Everyday Mom Ideas for the original tutorial :)


Tarvikkeet:


  • pahvia, josta voi leikata lehtien mallit
  • erivärisiä papereita, joista voi leikata lehdet
  • liimaa, sakset, kiinnitykseen vaihtoehtoisesti kuumaliimaa
  • vaihtoehtoisesti kiinnityksen voi tehdä kukkien sidontaan käytettyä päällystettyä rautalankaa
Leikkaa ensin pahvista mieleisesi mallit lehdille. Minä tein kaksi erikokoista lehtimuottia, mutta näitä voi tehdä halutessaan vaikka kuinka monta ja vaikka minkä mallisia - vain mielikuvitus on rajana! Malleista kannattaa kuitenkin tehdä mahdollisimman symmetriset. Tämä helpottaa työtä liimausvaiheessa, kun kaikki palat sopivat suoraan yhteen.



Seuraavaksi valitsin paperit, joista tein lehdet. Lehtiä kannattaa tehdä enemmän kuin on tarpeen kaiken varalta. Jos liimausvaiheessa meneekin jotain pieleen, niin silloin on ainakin varastoa, josta voi ottaa tarvittaessa eikä tarvitse aloittaa alusta muutaman lehden tähden. Piirrä kutakin lehtikokoa niin paljon kuin haluat. Mitä enemmän erikokoisia lehtiä, sen luonnollisemman näköinen lopputuloksesta tulee.


Kun olet saanut leikattua kaikki lehdet irti, niin kokoa niistä mieleisesi parit ja liimaa ne yhteen niin, että kaikissa lehdissä on kaksi värikästä puolta. Jätä toinen pää lehdistä liimaamatta, koska siitä lehti on helppo liimata kiinni oksaan. Anna lehtien kuivua kunnolla ennen kuin alat liimaamaan niitä oksiin.

Valitse sitten mieleisesi oksat ja karsi niistä pois kaikkein ohuimmat sekä kaikkein paksuimmat oksat. Oksat kannattaa olla myös melko väljiä, jotta liimatut lehdet pysyvät nätisti paikallaan. Jaa oksat niin, että osa niistä on lyhyempiä, osa leveämpiä ja osa korkeampia. Näin saat valmiista kimpusta nätin ja tasapainoisen.


Kun lehdet ovat kuivuneet, niin pursota kuumaliimaa lehden liimaamattomaan osan väliin ja liimaa se oksaan. Purista sitä vähän aikaa kevyesti, jotta se pysyy varmasti paikallaan. Jos haluat käyttää tavallista askarteluliimaa kiinnitykseen, niin purista liimattua lehteä niin kauan, että se pysyy valumatta paikallaan. Jos päästät irti liian aikaisin, niin lehti saattaa valahtaa pois paikaltaan. Voit myös helpottaa liimausta nipistämällä pyykkipojan vahvistamaan liimausta, tällöin oksan vaan pitää maata pöydällä jotta se ei katkea vahingossa. Liimaa isompia ja pienempiä lehtiä oksaan sekaisin, näin saat luonnollisemman tuloksen.


Valmiin oksanipun voi laittaa vaikka värikkääseen lasipurkkiin ja pöydän koristeeksi. Se toimii myös ihanana kevään tuojana sellaisessa kodissa, johon ei allergian vuoksi voi oikeita kukkia tai pajunkissoja tuoda sisälle.


Ihanaa kevättä kaikille!
Halauksin,
Eeva

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti