11.4.2013

Ruusukkeet lahjapaketin koristeeksi

Olen tekemässä lahjaa ystävälleni ja luonnollisesti pakettiin pitää saada myös koriste. Sellaisen voi jälleen kerran tehdä itsekin - ja se on todella helppoa. Lisäksi nämä ovat todella kauniita, en enää koskaan osta näitä kaupasta!

Tarvikkeet:

  • paperia, esim. lahjapaperia, aikakauslehden sivuja tai jotain muuta koristeellista paperia
  • sakset
  • pieni nitoja
  • kaksipuoleista teippiä tai kuumaliimaa
Leikkaa paperista 2cm leveitä liuskoja seuraavasti: 3kpl 27,5cm pitkiä, 3kpl 25cm pitkiä, 2kpl 22,5cm pitkiä ja yksi 9cm pitkä liuska.


Kun olet leikannut liuskat, niin taittele liuska niin, että siihen tulee kaksi lenkkiä. Yritä tehdä lenkeistä mahdollisimman hoikkia, jotta ne menevät nätisti sisäkkäin. Tee lyhyimmästä liuskasta ympyrä. Kun olet saanut lenkit tehtyä, niin lyö niitti niiden keskelle. Voit myös käyttää kaksipuoleista teippiä tai tipan liimaa.


Kasaa kaikki lenkit ensin ja kokoa ruusuke sitten vasta alusta loppuun.


Asettele nyt lenkit sisäkkäin. Aloita ensin kolmella pisimmällä lenkillä ja liimaa ne yhteen. Tee sitten sama kolmelle seuraavalle ja sitten vielä viimeisille kolmelle.


Nyt sinulla on kolme irrallista ruusukekerrosta. Asettele ne nyt sisäkkäin niin, että lenkit menevät kussakin limittäin, ei toistensa päälle tai sisään. Muista liimata jokainen kerros kiinni edelliseen.

Ruusukkeet ovat todella kauniita ja niin nopeita tehdä, että aion jatkossa tehdä tällaiset ihan kaikkiin lahjoihin, joita annan :)


Halauksin,
Eeva

1 kommentti :

  1. Tosi hyvä idea tämäkin. Saa tehtyä juuri sellaisia ruusukkeita kun haluaa. Aion kokeilla tätä 50/50 Erikeeperi ja vesi seos maalausta, haluaisin tehdä ihan valkoisia koristeita/maalauksia lasipurkkeihin, joten Googletin lasipurkkien maalaus ja löysin tämän blogin. Kiitos!

    VastaaPoista