3.4.2013

Pieni ommeltu pussukka

Minulla on ollut mielessä jo jonkin aikaa, että pitäisi saada muun muassa kirjontalangat koottua johonkin yhteen paikkaan. Pahvilaatikot on tylsiä ja niitä on muutenkin jo kaapit täynnä - unohtamatta sitä, että useimmiten ne ovat myös aika isoja. Muutamaa pientä lankarullaa ei isoon laatikkoon yksin viitsi laittaa, kun sitten pitää arpoa, että mitä niiden kanssa voi samaan laatikkoon laittaa, että ne joskus vielä löytääkin.

Ratkaisu ongelmaan:

Pieni nätti pussukka, jonka voi ommella vaikka ylijäämätilkuista!

Tarvikkeet:
  • pieni määrä kangasta oman maun mukaan, 50 x 50 cm riittää mainiosti. Voit käyttää myös eri kangasta sisä- ja ulkopuolelle tai leikata vaikka jokaisen palan eri kankaasta.
  • ompelukone, lankaa ja neuloja
  • sakset, mittanauha
  • aikaa tekoon menee noin tunti
  • Lataa tästä kaava paloille
Leikkaa kankaasta kaavan mukaisesti kaksi pohjapalaa ja neljä sivupalaa. Muista lisätä saumanvarat! Ompele sitten kumpaankin pohjapalaan kaksi sivupalaa kiinni kuvan osoittamalla tavalla. Ompele ensin neulojen välistä sivupalojen suorat sivut kiinni pohjapalaan, jotta saat sivupalat samalle kohdalle. 


Kun olet ommellut ne, niin neulaa kaartuvat reunat yhteen ja ompele taas ne yhteen. Varmista, ettei kangas jää ryppyyn sauman alle pyöreää kulmaa ommeltaessa. Näin valmiina on kaksi pussukkaa. Käännä nyt ulkopuolelle tuleva pussi oikea puoli sisäänpäin (alla kuvassa vasemmalla) ja sisäpuolelle tuleva pussi oikea puoli ulospäin (alla kuvassa oikealla).


Laita sisäpuolen pussi ulkopuolen pussin sisään ja neulaa sivusaumat yhteen (alla).


Ompele saumat yhteen niin, että pussista jää vain toinen pohjapalan pää auki. Tätä kautta saat vedettyä pussin oikein päin. Alla olevassa kuvassa molemmat päät ovat auki, koska huomasin vasta otettuani kuvan ja käänettyäni koko työn kerran ympäri, että riittää, kun jättää vain toisen pään auki.


Kun olet ommellut saumat kiinni, niin käännä työ ympäri. Tikkaa vielä koko yläsauma, näin saat suljettua viimeisen avonaisen sauman ja saat samalla tukevuutta pussukkaan. Valmis!


Parasta näissä on se, että nämä ovat nopeita tehdä ja samalla saa tehtyä jotain järkevää niistä iänikuisista tilkuista, joita ei ole halunnut heittää pois!

Halauksin,
Eeva

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti