17.9.2012

Koristeltuja korkkitauluja

Kuka on määrännyt, että korkkitaulun pitäisi olla tylsä ja korkin värinen? Ei kukaan!


Tarvikkeet:

  • korkkitaulu tai korkista tehtyjä pannunalusia (Ikeasta :D)
  • akryyli- tai spraymaalia
  • korostuskynä kuvion merkkaamista varten tauluun tai vaihtoehtoisesti kalkkieeripaperia
  • kangasta tai nauhaa, tai vaikka esim vanha vyö, ripustusta varten

Aloitin suunnittelemalla kuvion,jonka haluan tauluun. Tein siihen tyylitellyn E-kirjaimen, jonka piirsin suoraan korkkiin. Alunperin suunnitelma oli tehdä hieno ornamenttikuvio keskelle taulua, mutta en löytänyt kalkkieeripaperia mistään enkä viitsinyt lähteä sitä tätä varten hakemaan, joten muutin suunnitelmaa lennosta. Kannattaa ensin tosiaan suunnitella haluamansa kuvio tai teksti tietokoneella, sitten tulostaa sen ja siirtää kopiointipaperia eli kalkkieeripaperia käyttäen korkkiin. Sitten vaan maalaamaan.

Itse tein tällä kertaa niin, että piirsin kuvion ensin pohjamaalausta korkkiin. Näin jälkikäteen voin todeta, että kannattaa ensin tehdä pohjamaalaus ja antaa sen kuivua. Kun tämä on tehty, niin sitten vasta piirtää kuvion tauluun. Korkkia ei tietenkään ole pakko pohjamaalata, kuvion voi tehdä suoraankin. Minä kuitenkin halusin, että kuviosta tulee punainen ja ruskealla pohjalla se olisi ollut tylsä. Tein kuvion korostustussilla, koska sillä tehty kuvio pysyy näkyvänä pohjamaalin läpi.



Kun sain kirjaimen tehtyä, huomasin, että into kasvaa tehdessä :) Joten päätin tehdä koko taulun täyteen kiemuroita. Kuviot eivät ihan menneet niin kuin suunnittelin, mutta siihen tuskin kukaan kiinnittää huomiota. Siksi ei kannatakaan ihan heti lähteä pieleen mennyttä kuviota korjaamaan. Voi nimittäin olla, että virhe näkyy kunnolla vasta sen jälkeen.

Kun maali oli vihdoin kuivunut, niin lisäsin tauluun ripustusta varten farkkukankaasta leikkaamani suikaleet. Kannattaa tässä kohtaa muistaa, että jälleen levittää liiman kankaaseen tai korkkiin siveltimellä. Näin ei sotke omia sormiaan eikä työtä :) Vahvistin vielä suikaleiden kiinnityksen muutamalla nastalla.


Näin se sitten möllöttää työhuoneeni seinällä :) Vihdoinkin minulla on paikka, johon voin ripustaa ne kaikki miljoona pientä lippulappua, jotka pyörii pöydällä muistuttamassa milloin mistäkin...


 Aikaa tähän projektiin meni pari tuntia. Ei siis mitenkään isotöinen juttu ja persoonallinen lopputulos on jälleen vaivan arvoinen.

Halauksin,
Eeva

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti