15.9.2012

Syksyn antimia

Vaikka tämä blogi ei varsinaisesti ruoantekoon keskitykään, niin tämän herkun haluan jakaa :) Syksy toi mukanaan jälleen kerran massiivisen määrän omenoita. Niistä on meillä aina tehty hilloa, ja niin myös tänään.


Yhteen litraan hilloa tarvitaan

  • 1kg omenoita
  • 300g tavallista hienoa sokeria
  • ruokalusikallinen kanelia
  • 1dl vettä. 
  • Jos haluat käyttää hillosokeria, niin sitä pitää laittaa 500g jokaista omenakiloa kohti. Sen käyttö ei ole kuitenkaan mitenkään välttämätöntä hilloa tehdessä.

Pese kaikki omenat ja poista karat. Ne voi myös kuoria, mutta se ei ole välttämätöntä. Pilko omenat pieniksi paloiksi. Sekoita kaneli sokerin sekaan. Laita omenat kattilaan ja kaada vesi ja sokeri niiden päälle. Anna kiehua noin 20-30 minuuttia keskilämmöllä. Jaa hillo pakasterasioihin ja anna jäähtyä.

Säilö näin syntynyt hillo pakastamalla. Hillo ei ole kovin makeaa, joten se ei säily pitkään hyvänä. Jos haluat säilöä hillon lasipurkkeihin, niin suosittelen käyttämään hillosokeria, koska se auttaa hilloa säilymään. Lisäksi suosittelen perehtymistä Marttaliiton sivuilta löytyviin säilömisen ohjeisiin, ettei hillo mene pilalle.

Hillo ei ole ehkä kaupan hilloon verrattuna kaunista, mutta maku on sitäkin parempi ja tuote on varmasti lisäaineetonta. Nam!

Halauksin,
Eeva

1 kommentti :

  1. Bet of the day Casino – What time does the day come and go?
    Bet of the day and air jordan 18 retro red suede order go! See everything we where can i find air jordan 18 retro red know where can you buy air jordan 18 retro men red about gambling in air jordan 18 stockx to you the UK. where to buy air jordan 18 retro red ✓Our expert team monitors every single day to ensure every one of the

    VastaaPoista