10.9.2012

Kukkia kahvinsuodattimista

Päätin vihdoin saada maalaamani lasipurkit esille. Niihin piti vaan keksiä jotain mitä esitellä, ja olin jo jonkin aikaa miettinyt paperikukkien väsäämistä. Netti on pullollaan erilaisia ohjeita kukkien tekoon, osa vaativampia ja osa helpompia. Minä päätin tällä kertaa mennä siitä, missä aita on matalin :) Tällä tekniikalla saa tehtyä isommankin määrän kukkia helposti, jos haluaa vaikka koristella hääjuhlapaikkaa kukilla, muttei halua kauheasti käyttää niihin rahaa. Suodattimia on myös helppo värjätä, koska ne ovat niin imukykyisiä. Värjäys onnistuu vaikkapa elintarvikeväreillä tai dippaamalla kukkia vesiväreillä värjättyyn veteen.

Tarvikkeet:

  • kahvinsuodattimia, koko nr.2/102 on ideaali tähän, mutta isommatkin käy.
  • sakset
  • maalarinteippiä

Yhteen kukkaan tarvitset kolme suodatinta. Leikkaa ensin osa taittoreunaa pois suodattimista, se jää rumasti näkyviin, jos sitä ei leikkaa pois. Huomaa kuitenkin, että ei kannata leikata sitä kokonaan pois, muuten suodatin hajoaa.


Ota yksi suodatin ja avaa se. Rutista suodattimen alaosa ruttuun niin, että siihen jää varsi. Ota toinen suodatin ja avaa se, laita rutistettu suodatin sen sisään ja rutista taas päällä olevan suodattimen alaosa ruttuun niin, että siihen jää varsi. Tee sama vielä kolmannen suodattimen kanssa.






Kun olet saanut kaikki suodattimet nätisti nippuun, niin teippaa varsi yhteen. Levitä sitten syntyneet kerrokset nätisti auki.



Jos laitat kukkia johonkin maljakkoon näkyviin niin kuin minä tein, niin tee kukille varret. Se helpottaa niiden esillepanoa. Taita yksi suodatin ensin puoliksi ja sitten vielä kerran. Avaa tötterö ja laita kukka sen sisään. Rutista varsi kasaan ja teippaa varsi kiinni kukkaan. Kukkia voi varren kanssa myös sitoa yhteen nätillä nauhalla ja tehdä näin kimpun vaikka läpinäkyvään maljakkoon.



Viiden kukan tekoon ei mennyt varmaan kuin vain vartti :) Tämä ei siis todellakaan ole mikään isotöinen askare ja valmista syntyy nopeasti. Rohkeasti vaan kokeilemaan.


 Halauksin,
Eeva

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti