6.9.2012

Vessapaperirullista taiteeksi

Vihdoin ja viimein saan kerättyä riittävästi rullia tätä legendaarista taideteosta varten!


Tarvikkeet:

  • paljon tyhjiä vessapaperi- tai talouspaperirullia
  • maalia
  • teippiä, liimaa tai pieni nitoja
Aloita mittaamalla ja leikkaamalla rullista kapeita rinkuloita. Tässä mitta on 1,5cm per rinkula.




Aloitin leikkaamalla rullat auki ja sitten vasta leikkaamalla rinkulat irti, mutta siinäpä teinkin tuplahomman itselleni, koska rinkulat voi leikata ihan yhtä hyvin suoraa rullasta. Näin irti saatuja paloja ei tarvitse teipata takaisin yhteen.


Kun olin saanut leikattua mukavasti rinkuloita, niin tein keskustan, josta lähdin tekemään kuviota eteenpäin. Leikkasin rinkuloita aina muutaman rullan ja tein sitten työtä eteenpäin, näin ei tarvinnut tehdä massiivisesti vain jompaa kumpaa.


Halusin tehdä työstä tähtimäisen, mutta se olikin hankalempaa kuin kuvittelin. Ehdin purkaa ja koota työn uudestaan pariin otteeseen ennen kuin hokasin, että todellakin voin taas ENNEN liimausta mallata paloja paremmin kohdilleen...


Kun lopulta sain riittävästi rinkuloita aikaan, niin lopputuloskin alkoi näyttämään jo erinomaiselta. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa alusta asti lisäillä rinkuloita symmetrisesti joka puolelle, jottei yhtäkkiä toinen puoli työstä ole monta kerrosta edellä toista. Näin ei mene myöskään niin helposti sekaisin laskuissa :) Huomioi myös se, että mitä isomman työstä haluat, sen haasteellisempaa sen tekeminen tulee olemaan. Suosittelen, että jos haluaa lopputuloksesta suuremman kuin puolisen metriä halkaisijaltaan, niin kannattaa vähän vaikka piirtää paperille miten rinkulat tulevat loppupäässä asettumaan nätisti paikoilleen. Muuten niitä saa olla irroittelemassa, kun huomaa seuraavaa kerrosta kootessaan, että jossain on liikaa ja jossain liian vähän... Minun työstäni tuli lopulta noin 63 cm halkaisijaltaan.

Jos muuten löytyy mielenkiintoa ja viitseliäisyyttä, niin näitä rinkuloita voi myös halutessaan tehdä mistä tahansa paksummasta paperista, esimerkiksi skräppäyspaperista. Silloin värit tulevan mukaan heti alusta asti ja asettelun voi tehdä vaikka sävyjen mukaan. Jälleen kerran luovuus on sinun käsissäsi!

Kun sain koristeesta mielestäni riittävän kokoisen, niin otin maalit esiin. Tein siitä syksyn kunniaksi iloisen värisen :) Jos tätä haluaisi käyttää enemmän tietynvärisenä sisustuselementtinä, niin helpointa on maalata koko työ ihan viimeiseksi spraymaalilla. Sillä saa kaikki pienetkin välit siististi maaliin, käsin siveltimelllä maalaten työ eteni hitaasti ja maalikin meinasi loppua kesken. Mutta olen kuitenkin lopputulokseen tyytyväinen. Se tulee askarteluhuoneeni seinälle koristeeksi :)



Halauksin,
Eeva

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti